Chimichuri koření
Kategorie: | Koření |
---|
Kořenící přípravek bez přidaného glutamátu
Použití: výrazná chuť bylinek, která zvýrazňuje chuť masa. Lze použít na přípravu marinády (především na kuřecí maso a ryby).
Složení: sůl (max 15%), cibule, petržel, cukr třtinový, česnek, pepř, paprika drcená, oregáno.
V přípravě pokrmu je stále co objevovat. Co se skrývá za tejemným názvem Chimichurri (čte se Čimičuri)?
Pochází z Jižní Ameriky. Suchá směs bylinek smíchaná s olivovým olejem a citronem byla používána k marinování masa. Postupně se rozšířila a začala se používat k dochucování polévek, omáček a pomazánek.
Původ názvu není zcela potvrzený, ale předpokládá se, že to označuje "směs různých bylinek".
Dopřejte si příjemný gastronomický zážitek a nabídněte k pokrmu i něco navíc.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.